Využijte slevový kupón MINUS5. Hledejte takto označené produkty a nakupte s dodatečnou slevou 5%.

Seznamte se s PRABOS

Prabos plus a. s. je česká společnost sídlící ve Slavičíně, která se zabývá výrobou pracovní, vojenské a volnočasové obuvi pro turistiku s tradicí sahající až do roku 1860. Prabos se svou produkcí řadí mezi největší výrobce obuvi v České republice. V nabídce naleznete mnoho druhů obuvi nejrůznějších vlastností splňující normy pro pracovní či bezpečností obuv. U obuvi určené pro uniformované složky či turistiku zase oceníte vysokou kvalitu díky vhodně vybraným materiálům. Výroba obuvi Prabos probíhá v České republice.

Výrobní závod Slavičín

Mezi stálé zákazníky patří ČEZ, Škoda Auto, Lesy ČR, Fatra, E.ON Energie, OBI, Arriva, Policie a Armáda ČR. V minulosti realizoval Prabos dodávku obuvi také pro makedonskou policii, německý Bundeswehru, armádu Litvy, Švýcarska, Nizozemska či Velké Británie.

Tradice společnosti sahá do roku 1860, kdy vznikla společnost Japis patřící rodině Pivečkovým, která zpracovávala usně a po první světové válce zahájila také výrobu obuvi, a to pod vedením Jana Klimenta Pivečky. V roce 1948, přesně 1. března, byla firma Japis znárodněna a od roku 1949 se stala součástí národního podniku Svit. Koželužská výroba skončila ve Slavičíně v roce 1950 a podnik se dáve věnoval jen výrobě vojenské a pracovní obuvi v rámci podniku Svit. V roce 1991 se závod transformoval jako samostatná divize společnosti Svit Zlín. V roce 1998 získal Prabos licenci na výrobu obuvi s voděodolnou membránou Gore-Tex. Rovněž pro některé modely obuvi využívá podešve předního výrobce Vibram.

Předvandraci.comevším díky Vám už boty Prabos zanechaly stopu na všech kontinentech naší planety. Vzali jste je na hory, do pouští, do džungle, putovaly na pouť do Santiaga de Compostela. Také prošly zatěžkávací zkouškou na Antarktidě či náročnými zkouškami od testerů v těžkých podmínkách, jejichž zpětná vazba posunuje produkty a vývoj dál. Dobrodružné cesty s obuví Prabos podnikla např. Dominika Gawliczková, Pavel Liška, Honza Révai a Hynek Bernard známí jako Vandráci Vagabundos nebo Žlutý cirkus na jejich cestě po Mongolsku.

V roce 2018 společnost vstupila na burzu a její akcie se začaly veřejně obchodovat.